Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 1 common:people_all_forms

Звіт Директора (завідувача) ясел-садка «Ромашка»

Date: 3 червня 2020 о 09:39
144 view

Звіт

Директора (завідувача) ясел-садка «Ромашка»

Лещенко Ольги Володимирівни

про свою діяльність в 2019-2020 навчальному році

перед колективом, батьківським комітетом та громадськістю

                               Шановні, батьки, колеги, запрошені !

      Відповідно до Положення про дошкільний заклад від 12.03.2012 р звітую про свою діяльність перед педагогічною радою, батьківським комітетом, громадськістю на спільному засіданні з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою.

     Вся моя діяльність в цьому навчальному році була спрямована на підвищення рівня організації навчально-виховного процесу в дитсадку на основі  особистісно-орієнтованого підходу до кожного вихованця та впровадження інноваційних технологій, на зміцнення матеріально-технічної бази та створення належних умов для забезпечення рівного доступу  для здобуття якісної освіти а також на залучення педагогічної та батьківської громади до управлінської діяльності, співпраці з громадськими організаціями. Особливу увагу приділяла зміцненню здоров`я дошкільнят, формуванню основ безпеки, якісному харчуванню, патріотичному вихованню, розвитку мовлення, формуванню основ безпеки, інклюзивному вихованню.

    Наш садочок заснований в 1967 р. В даний час функціонує 5 груп. Виховували 161 дитину.  

Режим роботи груп:

  1.  І молодша група «Капітошка»  --- 9 год.
  2.  ІІ молодша група «Веселка»    ---  9 год.
  3. середня група  «Колобок»               9 год.
  4. середньо-старша група «Пізнайко»   --- 10 год. 30 хв.   
  5. старша група «Сонячний зайчик» --- 9 год. (інклюзивна)

 Всіх дошкільнят п’ятирічного віку забезпечили місцями в дитсадку.

    За звітний період прийняли –  53 дітей. Стали першокласниками – 54   

 дошкільнят.

    Обслуговують малят – 27 працівників. Навчально-виховний процес забезпечують 11 педагогічних працівників. З них мають вищу освіту ІV рівня акредитації – 6 педагогів,  ІІ рівня акредитації – 5 педагогів. Мають кваліфікаційну категорію  «спеціаліст вищої категорії» --  2 педагоги. Мають педагогічний стаж до 3 років – 0 педагогів, до 10 років – 1педагог,  від 10 до 20 років – 4 педагоги, 20 років і більше – 6 педагогів. Штат педагогічних працівників поповнився практичним психологом (0.25 тарифної ставки).   

    Всі педагогічні працівники раз на 5 років проходять  курсову перепідготовку при КВНЗ «Академії неперервної освіти» м. Біла Церква та атестацію. Пройшла курсову перепідготовку в цьому навчальному році директор (завідувач) Лещенко О.В.

     Рішенням атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти виконавчого комітету Березанської міської ради атестовано 6 педагогічних працівників, а саме:

на відповідність займаній посаді – Лещенко О. В., директора (завідувача);

на відповідність займаній посаді та кваліфікаційній категорії «спеціаліст»

Геєць В.М., вихователя;

Панасенко Г.Ф. вихователя;

Колесник С.Ф. вихователя

на  відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії»

Лещенко С. В., музичного керівника також їй присвоєно педагогічне звання «вихователь-методист»

 на відповідність займаній посаді  та кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії»

Максюту Н.В., вихователя.

    В 2019 - 2020 н. р. колектив працював злагоджено та творчо, відчувалася довіра і взаємодопомога. Виховний процес проходив за освітньою програмою для дітей від 2 до 7 років виховання «Дитина» а в старших групах за програмою «Впевнений старт». Батьки придбали для вихованців старших груп комплекти навчального матеріалу. За рахунок міського бюджету придбали методичні посібники та роздатковий матеріал для інклюзивного виховання, за сприянням міського голови заклад отримав спортивний майданчик.

 Основну увагу зосередили на таких питаннях:

  1. Національно-патріотичне виховання

               Задатки патріотичного почуття  вихователі формували з раннього віку.  Любов до Батьківщини у наймолодших вихованців починається  з любові  до родини і рідного дому. Педагоги спочатку навчали дітей бачити красу навколо себе а вже потім захоплюватися просторами країни, її красою та природними багатствами. Знати, любити та берегти рослинний та тваринний світ. Вихованці старших груп знаходили на карті України моря, гори, річку Дніпро. Починаючи з середньої групи широко ознайомлені з рослинним та тваринним світом України.

      Особлива увага приділялася ознайомленню дошкільнят з історією і сучасним життям рідної країни. Старші дошкільнята на високому рівні ознайомлені з державною символікою, мають достатні знання про Січ та козацтво. Вихованці старших груп відвідали краєзнавчий музей нашого міста. Педагогічні працівники створили умови для накопичення дітьми першого позитивного загальнолюдського досвіду через активне залучення їх до різних видів діяльності: музичної, ігрової, пізнавальної, комунікативно-мовленнєвої. Поповнили власний міні-музей народознавства українськими рушниками  - 4 шт. та 3 українськими скатертинами.

     На день міста взяли участь конкурсі  Кулішу та отримали диплом за кращу презентацію страви.

         Керівник музичний Лещенко С.В. при сприянні вихователя

 Трофімової А. М. на високому рівні провела перший обласний майстер-клас на тему: «Український народний танок – історія та сучасність», «Особливості українського народного танцю та його постановки із дітьми дошкільного віку». Гості з піднесеним настроєм переглянули музично – хореографічну казку «Ходить гарбуз по городу».  Також Світлана Віталіївна провела майстер клас для учасників заходу. Високу оцінку роботи Лещенко С.В. дала завідуюча відділу предметів художньо-естетичного циклу Київського обласного інституту післядипломної освіти Логімахова О.А.

        Світлана Віталіївна відповідно до вказаної теми прочитала лекції для слухачів курсів підвищення кваліфікації в КНЗ КОР «КОІПОПК»

       Цікавим для дітей та корисним для колег було відкрите заняття з національно-патріотичного виховання «Чумацькими шляхами», яке провела вихователь Колесник С.Ф.

  1. Розвиток мовлення

 Вихователі всіх груп розвивали у дітей монологічну та діалогічну компетентність, фонематичний слух, вдосконалювали звуковимову, грамоту, збагачували словниковий запас, формували здатність дитини виражати свої бажання, наміри, а також  давати пояснення своїм діям за допомогою мовних засобів.

           Завдяки цьому забезпечували навчання мовленнєвому спілкуванню,  яке задовольняло комунікативні потреби дитини,  давало змогу враховувати у навчанні мови вікові особливості становлення комунікативної діяльності.

            Вихователь Геєць В. М. в середньо – старшій групі «Пізнайко» провела майстер-клас  для колег  по навчанню  старших дошкільнят елементів грамоти. Граючись в веселі рухливі ігри, подорожуючи діти показали вміння  складати речення, будувати речення за схемами, знаходити довгі та короткі слова; закріпили знання про те, що в словах різна кількість звуків.   Діти добре розрізняли голосні, тверді та м’які приголосні звуки, визначали місце заданого звука в слові. Із задоволенням придумували слова на заданий звук. Закріпили раніше вивчені букви та вміло читали склади  та слова.     

В старшій групі «Сонячний зайчик» діти вихователя Трофімова А. М. при високому ступені зацікавленості на заняттях правильно використовували в мовленні спеціальні терміни: речення, слово, звук, буква, уміло проводили звукобуквенний аналіз. Успішно оволоділи способом злитого читання.

         Для розвитку потреби у дітей у мовленнєвому спілкуванні вихователі використовували методичні засоби, а саме: ранкові привітання, розмови вихователя з дітьми та організовували  розмови між дітьми, бесіди, створювали проблемні ситуації, ігри-драматизації, сюжетно-рольові та словесні дидактичні ігри, підготовку і проведення свят, днів народження, проте мало використовується діалогів з художніх текстів, складання листів, усних газет. Слід результативніше працювати над інтонаційними засобами виразності мовлення.

         Всі вихователі активно працювали над прилученням дошкільнят до культури і традицій українського народу, ознайомлювали з фольклором: казками, прислів’ями, приказками, колядками, щедрівками, іграми. Проводили бесіди на морально-етичні теми, вводили до словника дітей нову лексику, проте недостатньо будували діалоги за змістом картини та використовували складання різних видів розповідей. Потребує  поліпшення розвиток творчої уяви старших дошкільнят та стимуляція дітей до висловлення своїх думок.

В результаті перевірки  було виявлено:

 У 50% дітей зафіксовано достатній  рівень усіх показників та мовленнєвих характеристик, мовних навичок, у 30% -- середній.

У 10% дітей обмежений словниковий запас і неправильне вживання граматичних категорій (роду, числа, відмінків), низькі фонематичні характеристики мови (інтонація, дикція, тон, виразність)

Крім того елементи творчої розповіді зафіксовані лише у 10% старших дошкільнят

3. Формування основ безпеки

Належна увага приділялася  формуванню основ безпеки. Розроблені Заходи забезпечення безпеки під час навчально-виховного процесу в ясла-садку. Поновили стенд по цивільному захисту.  Фонд Громади м. Березані на чолі з Новіковою А.В. надав благодійну допомогу, саме: комплект по вивченню правил дорожнього руху, який постійно використовували вихователі в навчально-виховному процесі. Частими гостями на  цих заняттях були представники поліції, які проводили цікаві тренінги з дорожнього руху. Вихователі всіх груп старанно  формували основи безпеки у своїх вихованців. В щоденній роботі навчали дошкільнят піклуватися про свою безпеку: проводили тематичні заняття, ігри, прогулянки, розваги, читання відповідної літератури.  На батьківські  збори вихователі виносили питання збереження життя і здоров’я дітей також поповнили куточки для батьків Абеткою безпеки. Вихователь Панасенко Г.Ф. провела майстер – клас для колег по формуванню основ безпеки у дошкільнят.

4. Робота педагогічного колективу під час карантину

Освітній процес проходив за допомогою дистанційних технологій. Складали,  корегували плани роботи, готували  методичні посібники,  матеріали щодо роботи з батьками (презентації, рекомендації щодо організації розпорядку дня дитини та організації освітньої діяльності), підтримували зв’язок  з батьками, допомагали їм організувати найкращий садочок у себе вдома, публікували рекомендації на онлайн-ресурсах,

писали конспекти занять відповідно до програми розвитку дитини дошкільного віку;

викладати матеріал під час Skype-конференцій,  Zoom, спілкування у групі по Viber (вайберу), WhatsApp (вотсапу), через електронну пошту, надсилали опитувальники для батьків

 забезпечували на  вебсайті  ясел-садка відкритий доступ до інформації та документів (освітні програми, що реалізуються в ясла-садку, та перелік освітніх компонентів, що передбачені відповідною освітньою програмою.)

В роботі з батьками вихователь-методист та вихователі публікували рекомендації на онлайн-ресурсах.

Пропонували для дітей: ігрову, трудову,  художньо-продуктивну діяльність.

             Під час навчально-виховного процесу проходив контроль тематичний та вибірковий, результати якого були висвітлені в наказах по дитсадку. Ці питання були заслухані на педагогічних радах, зокрема:

1. Ознайомлення  з листом МОН від 25.07.2019 р. № 12-01-13. 2586 «Щодо організації діяльності закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної освіти   у 2019 -2020 н. р.»

2. Затвердження річного плану роботи та перспективних планів педагогічних працівників.

3. Ознайомлення з Типовим положенням про атестацію.

4. Презентація новинок методичної літератури та посібників.

5. Формування національної свідомості, патріотизму у дітей дошкільного віку. Довідка за результатами перевірки.

6. Щоб країна пишалася нами. Виховання основ патріотизму у дітей дошкільного віку. З досвіду роботи.

7. Народознавство як засіб морально-духовного виховання.

8. Аналіз організації та стану харчування.

9. Аналіз стану збереження та зміцнення здоров’я дошкільнят, формування здорового способу життя та виявлення рівня сформованості у дошкільнят уявлення про своє тіло. Аналіз засвоєння дітьми основ безпечної поведінки дітей в різних життєвих ситуаціях.

10. Формування у дітей культури мовного спілкування, лексичного розвитку, граматично правильного мовлення, елементів грамоти, уміння дітей робити звуковий аналіз слів. Довідка за результатами перевірки.

11. Коли, чому та як навчати грамоти дошкільнят.

12. Розвиваємо зв’язне мовлення малюків.

13. Затвердження заходів щодо запобігання дитячого травматизму, кишкових інфекцій, харчових отруєнь.

14. Аналіз виконання Інструкції з охорони життя і здоров’я дітей.

        15. Затвердження плану навчально-виховної роботи на літній період.

Методична робота

В ясла-садку «Ромашка» методична робота була спрямована на зростання педагогічної майстерності, впровадження кращого досвіду в освітньо-виховний процес та сприяння якості дошкільної освіти.  Створили  електронну базу власного педагогічного досвіду.  Заклад забезпечений підпискою на фахові педагогічні видання. Ясла-садок має  ноутбук, акустичну систему, магнітну дошку.   Педагогічний колектив виграв Гранд та отримав стенд та набір методичних матеріалів по ознайомленню дошкільнят з правами дитини.

Систематично разом з вихователем-методистом  Лещенко С.В. заповняємо сайт ясел-садка в якому висвітлюємо новини закладу. Наші матеріали періодично заносяться на сайт відділу освіти, міської ради та департаменту освіти.  Інструктор з фізичного виховання Харченко І.В. на сайті веде свою власну сторінку.

Добрими помічниками у вихованні дітей є учні ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2, які виконують ролі головних героїв на святах та ставлять для малят казкові вистави.

Аналіз відвідування за 2019-2020 н. р.

Достатня увага приділялась організації роботи щодо зміцнення здоров’я дітей і їх медичного супроводу. Були на постійному контролі виконання режиму дня, санітарного стану. Систематично аналізували відвідування дітей, причини відсутності дітей. В основному діти були відсутніми  в дитсадку в оздоровчий період, під час відпусток батьків, хвороби, під час поширення  грипу. З.12.03.2019 р. розпочався карантин.  Зафіксовано багато пропусків відвідування в групах без вагомих причин, зокрема з метою збереження коштів за оплату харчування дітей.

 Загальний вихід дітей з 01.09.2019 по 12.03. 2020 р. становить 9 708 дітоднів. Середній щоденний вихід на  1 групу з 01.09.2019 р. по 12.03.2020 р.  становив 15 дітей. У січні та лютому були спалахи гострих респіраторних захворювань. З 12 березня 2020 р. розпочався карантин. Зареєстрували 400 випадків соматичних захворювань проти минулорічного показника -- 178 випадків.  На кожну дитину це становить 2.0 випадки.

В закладі проводиться оздоровлення та загартування дітей, збалансоване харчування забезпечене овочами та фруктами, ранкова гімнастика, прогулянки на свіжому повітрі, провітрювання кімнат, кварцування.

Безпека життєдіяльності та охорона праці

Також велику увагу приділяю безпеці життєдіяльності та охороні праці. Один раз на квартал проводжу виробничі наради та інструктажі по техніці безпеки. Наказом по ясла-садку створена комісія по охороні праці.  Ввели нові персоніфіковані посадові інструкції та інструкції по охороні праці. Всі працівники заповнили нову форму особової картки В вересні та березні провели тижні безпеки та дні Ц.О. з відпрацюванням дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Всі працівники пройшли навчання та перевірку знань по охороні праці та наданню першої медичної допомоги.

Заклад систематично перевіряється щодо вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. У відділ освіти та міську раду неодноразово направляла листи про виділення коштів на проведення заходів зазначених в приписах. Придбали  29 протигазів на загальну суму 9 280 грн., встановили пожежну сигналізацію (241 000грн), обладнали пожежний щит та пожежний пост, обробили дерев’яні конструкції горища протипожежною сумішшю, провели ремонт системи блискавко захисту. Заключили договір з пожежною частиною на обслуговування пожежної сигналізації, придбали 6 пожежних рукавів та  14 діалектричних килимків.

Вихователі в щоденній роботі ознайомлюють дітей з правилами дорожнього руху, пожежної безпеки, правилами поводження біля водойм, правилами поводження з незнайомими предметами та незнайомими людьми..

Організація харчування

    В цьому навчальному році  розробили та впровадили в закладі систему НАССР. Ідентифікували можливі причини небезпечності продуктів, встановили можливість їх усунення. Розробили відповідні заходи та провели навчання персоналу. Розпочали впровадження заходів на практиці  з відповідним документуванням.  Виготовили технологічні картки блюд та блок-схеми до них.

Особливу увагу разом з медичною сестрою приділяємо організації харчування.  Складаємо перспективне меню на кожен сезон окремо. Залучаємо всіх педагогічних працівників до розробки перспективного меню.

Особливістю перспективного меню в цьому році є те, що воно є єдиним для всіх дошкільних закладів міста. Вивчаємо думку батьків та персоналу щодо організації харчування, вносимо корективи. Щоденно видавали меню-розкладку. Здійснювали системний контроль за належним станом харчування, за результатами якого видавала накази, складала акти перевірки комори, харчоблоку. Щодекади разом із завгоспом, медичною сестрою аналізуємо виконання норм харчування дітей різних категорій, враховуючи заміну продуктів за енергоцінністю. Своєчасно поновлюємо списки дітей, які потребують дієти. Організовуємо дієтичне харчування дітей за наявністю довідки від лікаря із зазначення діагнозу, строку перебування на дієті, номера дієти. Для приготування дієтичного харчування маємо окремий набір посуду. Для 20 дітей нашого садочка харчування є безкоштовним, а саме:

діти учасників АТО – 6;

діти з обмеженими можливостями – 1;

діти з багатодітних родин – 12;

діти з малозабезпечених сімей – 1;

Систематично питання стану харчування розглядаємо на зборах трудового колективу, батьківських зборах, педагогічних радах. Медична сестра Колотуша С.Ю. розробила нові технологічні картки страв та блок - схеми. Вартість харчування на один день на одну дитину складає 44 грн. 86 коп.  Батьки сплачують 60 % вартості харчування. В середньому виконуємо норми харчування на 90 %  проти минулорічного показника -- 88 %. Харчування дітей є збалансованим, різноманітним, раціональним.

   Приємно, що продукти завозяться регулярно, відповідно до заявок. В ясла-садку видача готових страв на групи здійснюється відповідно до графіка видачі їжі. На роздачі харчоблоку постійно виставляються контрольні блюда. Щоденно на кожній віковій групі   вивішуємо меню з виходом страв.  

За кошти міського бюджету  придбали на харчоблок холодильник та морозильну камеру.

 Необхідно провести капітальний ремонт харчоблока, замінити кухонний та столовий посуд.  Також слід встановити 4 дверей з коробками (2 погріб, 2 сарай). Особлива є необхідність в капітальному ремонті системи вентиляції в гарячому залі харчоблоку.

Працівники харчоблоку старанно виконували свої професійні обов’язки, якісно готували страви, засолили 250 кг огірків,  Заготовили 2 700 кг. картоплі, 400 кг моркви, 400 кг буряка, 600 кг капусти. Також активно сприяли навчально-виховному процесу, до кожного свята та відкритого заходу готували святкові пироги, обрядові страви: узвар, кутю, вареники. З метою профілактики респіраторних захворювань в меню включали лимони, свіжу цибулю.

Забезпечення виконання Закону України про звернення громадян

На виконання Закону України «Про звернення громадян» від 01.10.1996 та Указу Президента від 700/2002 за минулий навчальний рік було зареєстровано 48 індивідуальних звернень. З них про зарахування дітей в садок - 45, поставлено на чергу 45 дітей, прийнято в садок – 53 дитини. Були звернення про працевлаштування – 1, заяви про прийняття на роботу - 1, заяви про звільнення з роботи – 1

Моральне і матеріальне стимулювання працівників, організація їх відпочинку та оздоровлення.

Адміністрація на належному рівні виконувала зобов’язання передбачені Колективним договором. Морально та матеріально стимулювали працівників. Нагороджені грамотами відділу освіти вихователь

 Радіоненко Н.В. та помічник вихователя Ткаченко Ю.В.

              Провели атестацію робочих місць за умовами праці та атестацію педагогічних працівників. Працівники отримують встановлені надбавки

             До дня працівників освіти отримали по 300 гривень премії а до свята 8 Березня -- по 500 гривень премії. Проведені  виплати педагогічним працівникам за сумлінну працю за підсумками року.   Доплати  за престижність праці  педагогічним працівникам  становили  в цьому навчальному році  15 % , в квітні та травні – 5 %. 

 Для  працівників закладу   провели святкове зібрання  з нагоди

свята   8 Березня.

Проведення ремонтних робіт

Особливу увагу приділили проведенню ремонтних робіт. За кошти міського бюджету встановили 31 вікно та 1 двері, провели капітальний ремонт системи опалення в підвальному приміщенні (165 000 грн.)  Працівники садочка та батьки провели ремонт всіх приміщень дитсадка та ремонт, фарбування 5 групових площадок.  З міського бюджету на проведення поточного ремонту було виділено 30 000 грн., за які ми виготовили навіс над крилечком середньої групи, підлогу в павільйоні старшої групи та придбали фарбу, цвяхи, замки,  вапно для ремонту харчоблоку, коридорів, музичного залу, всіх підсобних приміщень.  За батьківські кошти відремонтували групові приміщення. Зверталася до міського голови про виділення коштів на капітальний ремонт цоколя та відмостки.

Необхідні додаткові кошти на:

1. Капітальний ремонт харчоблоку.

2. Влаштування вимощення по периметру будівлі відповідно до акту готовності   закладу до 2019 - 2020 навчального року.

3. Проведення ремонту тріщин цегляної кладки міжвіконних поясів шляхом заповнення швів цементно-піщаним розчином за результатами технічного обстеження приватним підприємством «КБС-100»

4. Встановлення вуличного освітлення

Залучали батьків  до участі в навчально-виховному процесі. За їх активною  участю проходили всі свята в дитсадку, спортивні змагання. Неоціненна заслуга батьків в покращенні матеріальної бази.  Батьки багато зусиль і коштів витратили на облаштування груп, а саме: придбання нових меблів, дитячих постелей, посуду, канцтоварів, іграшок, проведення ремонтних робіт. Приємно, що  заклад забезпечується миючими засобами. Кошторис груп формують батьки та розпорядниками його є батьківські комітети. Особливу подяку виношу всім батьківським комітетам  та їх головам:

Шкапі Тетяні Вікторівні

Плаксій Юлії  Володимирівні

Шевчук Юлії Юріївні

Литовчак Людмилі Олексіївні

Кобі  Світлані Олександрівні

Дякую Всім за підтримку та порозуміння !

Comments:
Only authorized users can leave comments.