Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 1 common:people_all_forms

Звіт завідуючої ясел-садка «Ромашка» Лещенко Ольги Володимирівни про свою діяльність в 2015-2016 н.р. перед колективом, батьківським комітетом та громадськістю

Date: 7 липня 2016 о 14:58
191 view

Шановні, батьки, колеги, запрошені !

Відповідно до Положення про дошкільний заклад від 12.03.2012 р звітую про свою діяльність перед педагогічною радою, батьківським комітетом, громадськістю на спільному засіданні з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою.

Вся моя діяльність в цьому навчальному році була спрямована на підвищення рівня організації навчально-виховного процесу в дитсадку на основі особистісно-орієнтованого підходу до кожного вихованця та впровадження інноваційних технологій, на зміцнення матеріально-технічної бази та створення належних умов для забезпечення рівного доступу для здобуття якісної освіти а також на залучення педагогічної та батьківської громади до управлінської діяльності, співпраці з громадськими організаціями. Особливу увагу приділяла зміцненню здоров`я дошкільнят, формуванню основ безпеки, якісному харчуванню, патріотичному вихованню, розвитку мовлення та екологічному вихованню.

Наш садочок заснований в 1967 р. В даний час функціонує 5 груп. Виховуємо 151 дитину. Середнє навантаження на групу – 30 дітей. Всіх дошкільнят п’ятирічного віку забезпечили місцями в дитсадку. Для забезпечення всіх бажаючих здобувати дошкільну освіту необхідно відкрити додатково 1 групу.

За звітний період прийняли – 53 дітей. Стали першокласниками – 33

дошкільнят.

Обслуговують малят – 26 працівників. Навчально-виховний процес забезпечують 10 педагогічних працівників. З них мають вищу освіту ІV рівня акредитації – 5 педагогів, ІІ рівня акредитації – 5 педагогів.

Всі педагогічні працівники раз на 5 років проходять атестацію та курсову перепідготовку. За навчальний рік Трофімова А.М., вихователь старшої групи, пройшла курсову перепідготовку при Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів м. Біла Церква, 2 педагогічних працівників атестовано в цьому навчальному році, а саме: вихователі Семенюк А.Б. та Колесник С.Ф.

В 2015 - 2016 н. р. колектив працював злагоджено і творчо, відчувалася довіра і взаємодопомога. Виховний процес проходив за Програмою виховання і навчання «Дитина», в старшій групі «Сонячний зайчик» за програмою «Впевнений старт»

Основну увагу зосередили на таких питаннях:

1. Патріотичне виховання

Ефективно застосовували педагогічні технологій у контексті виховання в дітей шанобливого ставлення до родини, Батьківщини, поваги до народних традицій та звичаїв, рідної мови.

В результаті виявлено, що задатки патріотичного почуття вихователі формують з раннього віку. Любов до Батьківщини у наймолодших вихованців починається з любові до родини і рідного дому. Педагоги спочатку навчають дітей бачити красу навколо себе а вже потім захоплюватися просторами країни, її красою та природними багатствами. Зосереджують увагу дітей на сумлінному виконанню трудових доручень, щоб ставши дорослими вони могли працювати на благо Батьківщини.

Особлива увага приділяється ознайомленню дошкільнят з історією і сучасним життям рідної країни. Старші дошкільнята на високому рівні ознайомлені з державною символікою. Педагогічні працівники створили умови для накопичення дітьми першого позитивного загальнолюдського досвіду через активне залучення їх до різних видів діяльності: музичної, ігрової, пізнавальної, комунікативно-мовленнєвої.

Поповнили експонатами міні-музей народознавства, переобладнали методичний кабінет.

До дня міста діти, вихователі, батьки взяли участь в конкурсі на кращу композицію « Це моя Україна». Діти середньої та старших груп відвідали виставку петриківського розпису та виставку квітів. Дуже сподобалась вихованцям екскурсія в краєзнавчий музей. Особливо старанно всі готували малюнки, обереги, збирали потрібні речі та солодощі, які в день захисника України отримали наші визволителі в зоні АТО. В квітні від наших визволителів ми отримали прапор з хвилюючими словами вдячності. Удалися на славу ранки посвяти в козаки вихованців середньої та старших груп та свято осені для молодших дітей.

Педагоги щедро ділилися власним педагогічним досвідом, на високому професійному рівні провели відкриті заходи:

  1. вихователь Геєць В. М. – заняття по ознайомленню дошкільнят з народними символами;
  2. вихователь Семенюк А.Б. – заняття по ознайомленню вихованців з косівським розписом;
  3. вихователь Колесник С.Ф. – заняття «Секрети петриківського пензлика»

4. вихователь Максюта Н. В. – свято вшанування творчості народної майстрині Дяченко Т. М.

  1. Музкерівник Лещенко С.В, вихователь Трофімова А. – свято «Український ярмарок» з використанням народних пісень, танців, ігор обрядів та звичаїв. Ознайомили малечу з українськими народними стравами про, що на своїх сторінках писала газета «Березанські відомості», особливу увагу приділяючи тому як діти, поклавши руку на серце, виконували Гімн України.

Помічник вихователя Дяченко Т.М., при сприянні колективу працівників та батьків, створила барвисту виставку ляльок-мотанок, яку із захопленням відвідали діти. Вихователь Герман А.Л. створила методичний посібник до цієї виставки. Композицію з лози та декоративних писанок на високому художньому рівні виконали Хурдепа М.П. та Дяченко Т.М. Вихователь Радіоненко Н.В. провела майстер-клас к«Українська писанка» та виготовила методичний посібник.

  1. Розвиток мовлення

Вихователі достатню увагу приділяють мовленнєвому спілкуванню, яке задовольняє комунікативні потреби дитини, дає змогу враховувати у навчанні вікові особливості дітей.

Велику увагу організації мовленнєвого розвитку дітей приділяє вихователь середньої групи Семенюк А.Б., яка успішно запроваджує раннє навчання дітей читання за авторською методикою А.В. Шелестової «Розвивальне читання». Своїм досвідом Альона Борисівна поділилася з колегами на методоб’єднанні вихователів міста та отримала високу оцінку своєї роботи. Вихователь Панасенко Г.Ф. поділилась вагомим досвідом роботи по розвитку мовлення молодших дошкільнят на відкритому занятті.

Для розвитку потреби у дітей у мовленнєвому спілкуванні вихователі використовують методичні засоби, а саме:

ранкові привітання, розмови вихователя з дітьми та організацію розмов між дітьми, бесіди, створення проблемних ситуацій, ігри-драматизації, сюжетно-рольові та словесні дидактичні ігри, підготовку і проведення свят, днів народження, комплексні заняття. Вихователі старших груп Трофімова А.М., Максюта Н.В., Колесник С.Ф., Герман А.Л. провели результативну роботу по навчанню дітей елементів грамоти. В квітні провели Тиждень книги. Бібліотечний фон дитсадка поповнили на 103 книги.

Фізичний розвиток

Зберігали та зміцнювали здоров’я дошкільнят, формували здоровий спосіб життя. Розвивали інтерес дітей до різних видів рухової діяльності. Провели медичні огляди дітей та масові щеплення від поліомеліту. В період можливого захворювання на гострі респіраторні захворювання проводили регулярні кварцування всіх приміщень та в раціон дітей включали лимони, свіжу цибулю, фрукти. В цьому навчальному році температурний режим відповідав нормі завдяки побудові на території дитсадка міні-котельні на твердому паливі. Міський бюджет витратив на її будівництво 450000 грн. Проте необхідні кошти на ремонт системи опалення груп «Капітошка», «Веселка» Разом з медичною сестрою Волошиною К.М. контролювали навантаження на дітей під час фізкультурно-оздоровчої роботи. Всі педагогічні працівники формували основи безпечної поведінки дітей в різних життєвих ситуаціях. В жовтні та квітні провели Тижні безпеки

Екологічне виховання

Формували у дітей екологічний світогляд. Виховували потребу допомагати природі, оберігати її від шкідливого втручання людини. Разом з батьками провели двомісячник благоустрою: висадили дерева, кущі, квіти, розпочали створення естетичних осередків.

Вихователь Трофімова А.М.провела відкриту екскурсію в природу «Березань --- ти краса мого рідного краю» під час якої ознайомила дошкільнят не лише з чарівною красою рідного міста а розповіла про історичні факти. Вихователь Семенюк А.Б. провела екскурсію на водойми м. Березані.

Відповідно до цих завдань проходив контроль тематичний та вибірковий, результати якого були висвітлені в наказах по дитсадку. Ці питання були заслухані на педагогічних радах, зокрема:

1. Ознайомлення з інструктивно-методичними рекомендаціями Департаменту освіти і науки «Організація роботи в дошкільних навчальних закладах у 2015-2016 н.р.»

2. Затвердження річного плану роботи та перспективних планів педагогічних працівників.

3. Ознайомлення з Типовим положенням про атестацію.

4. Формування патріотизму у дітей дошкільного віку .

5. Аналіз захворюваності дошкільнят.

6. Формування зв’язного мовлення та комунікативних вмінь.

7. Аналіз організації та стану харчування.

8. Стан екологічного виховання.

9. Про вжиття заходів щодо запобігання дитячого травматизму, кишкових інфекцій, харчових отруєнь.

10. Затвердження плану навчально-виховної роботи на літній період.

В ясла-садку «Ромашка» методична робота була спрямована на зростання педагогічної майстерності, впровадження кращого досвіду в освітньо-виховний процес та сприяння якості дошкільної освіти. Всі педагогічні працівники значно поповнили свої матеріали творчого досвіду. Заклад забезпечений підпискою на фахові педагогічні видання.

Систематично разом з вихователем-методистом Лещенко С.В. заповняємо сайт ясел-садка в якому висвітлюємо новини закладу. Наші матеріали періодично заносяться на сайт відділу освіти та департаменту освіти. В конкурсі сайтів ясел-садків міста наш сайт зайняв 1 місце.

Добрими помічниками у вихованні дітей є учні ЗОШ І-ІІІст. № 2, ЦДЮТ «Надія», які виконують ролі головних героїв на святах. Готують концертну програму до дня Миколая.

Також велику увагу приділяю безпеці життєдіяльності та охороні праці. Один раз на квартал проводжу виробничі наради та інструктажі по техніці безпеки. Цього навчального року разом з П.К. розробили та ввели нові персоніфіковані посадові інструкції та інструкції по охороні праці та Колективний договір. Всі працівники заповнили нову форму особової картки.

Ставила питання перед депутатом Березанської міської ради Грицуном Ю.В. та начальником комунгоспу Вітром О.П. про наведення порядку на прилеглій приватній садибі, де стоїть аварійний будинок в чагарниках.

Особливу увагу приділяю організації харчування. Разом з медичною сестрою Волошиною К.М. посилили контроль за забезпеченням належного стану харчування в дошкільному закладі Медична сестра Волошина К. М. розробила нові технологічні картки страв. Вартість харчування на один день на одну дитину складає 23 грн. 70 коп. Батьки сплачують 70 % вартості харчування. В середньому виконуємо норми харчування на 76 %. Приємно, що продукти завозяться регулярно, відповідно до заявок. Щоденно на кожній віковій групі вивішуємо меню з виходом страв. Дякуючи батьківським комітетам молодшої групи «Веселка» та старшої групи «Капітошка» замінили на харчоблоці посуд. Провели нову електричну лінію до харчоблоку , на яку витратили 29000 гривень з бюджету міста. Дякую батькам за те, що принесли благодійно 420 кг картоплі. Працівники харчоблоку засолили 120 кг огірків, 80 кг помідорів, заморозили 200 кг фруктів. Заготовили 3 т. картоплі, 500 кг буряка, 500 кг капусти, 300 кг моркви.

Належну увагу приділили проведенню ремонтних робіт. Провели заміну системи водопроводу та каналізації групах «Веселка» та «Капітошка». Придбали та встановили 4 дитячі унітази. Провели ремонт та фарбування 5 групових площадок. На площадках груп з’явилось нове обладнання: машини, гойдалки, грибок в старшій групі, дах над пісочницею молодшої групи, столи та лавочки. Дітям придбали нові іграшки.

Залучали батьків до участі в навчально-виховному процесі. За їх активною участю проходили всі свята в дитсадку, спортивні змагання. Неоціненна заслуга батьків в покращенні матеріальної бази. Батьки багато зусиль і коштів витратили на облаштування груп, а саме: придбання нових меблів, вікон, дитячих постелей, посуду, миючих та дезінфікуючих засобів, канцтоварів, іграшок, проведення ремонтних робіт. Кошторис груп формують батьки та розпорядниками його є батьківські комітети. Особливу подяку виношу всім батьківським комітетам та їх головам:

Арбатських Олені Анатоліївні,

Мишурі Яні Юріївні

Бондарчук Нелі Михайлівні,

Лобач Ірині Олександрівні,

Усатюк Каріні Григорівні

Бюджетні кошти на проведення ремонтних робіт - 3000 грн.

За які ми придбали фарбу, вапно для ремонту всіх підсобних приміщень, цвяхи. Необхідні кошти на заміну 2 вхідних дверей.

Comments:
Only authorized users can leave comments.