Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 1 common:people_all_forms

Про харчування березанських дошкільнят

Date: 10 січня 2018 о 20:18
191 view

Березанський Медіацентр

3 ч · 

Про харчування березанських дошкільнят
Дошкільна освіта – важливий етап в житті кожної дитини, тож батьки завжди пильно стежать за умовами, які створені для дітей у дитячих садках. Харчування дітей особливо цікавить батьків, адже саме за це вони сплачують свої кошти, тобто батьківська плата витрачається лише на харчування дітей. Всі інші статті витрат (утримання приміщення, плата за електроенергію, водопостачання та водовідведення, заробітна плата персоналу закладів дошкільної освіти) фінансуються з місцевого бюджету.
Минулого року щомісячна плата, яку батьки сплачували за харчування дітей, становила 392 гривні. В січні 2018 року батькам доведеться заплатити за харчування своєї дитини 618 гривень. Різниця відчутна, тож давайте розберемося, як формується ця цифра.
Щорічно виконавчий комітет Березанської міської ради своїм рішенням затверджує вартість харчування в закладах дошкільної освіти м. Березань. Цього року вартість харчування становить 40,09 грн. в день (рішення виконкому №257 від 18.12.2017 року). Ця цифра – результат розрахунків, зроблених згідно з постановою Кабінету міністрів України №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», яка передбачає, скільки яких продуктів харчування має бути в денному раціоні дитини певного віку. Наприклад, постановою визначено, що дитина щодня має з’їсти 190 грамів картоплі, 100 грамів м’яса і м’ясопродуктів, 100 грамів молока і т.п. Повний перелік бажаючі можуть переглянути на офіційному сайті Березанської міської ради в розділі «Рішення виконавчого комітету». Враховуючи вартість продуктів, і робиться відповідний розрахунок. Зважаючи на те, що в порівнянні з початком 2017 року ціни практично на всі продукти харчування зросли (на деякі продукти майже вдвічі), то відповідно зросла й вартість харчування. Звичайно, виконком міг би затвердити і нижчу вартість, але тоді калорійність харчування була б меншою. Тож, як зазначає заступник Березанського міського голови Руслан Хруль, виконком затвердив саме таку вартість щоденного харчування дітей в дитсадках міста, яка дозволяє харчувати дітей у відповідності з нормами чинного законодавства та потребами дитячого організму.
За інформацією, отриманою нами у відділі освіти виконкому Березанської міської ради, 618 гривень щомісяця - це лише 70% вартості харчування, 30% від загальної вартості компенсують кошти міського бюджету. І ще: оплата здійснюється лише за ті дні, коли дитина відвідує дитсадок. Якщо дитина пропустила певну кількість днів, а кошти за харчування вже були заплачені, то невикористана сума автоматично «перекидається» на наступний місяць. 
Крім того, певні категорії дітей в закладах дошкільної освіти харчуються безкоштовно (їхнє харчування здійснюється стовідсотково за кошти міського бюджету). Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних групах, діти з малозабезпечених сімей. Для дітей з багатодітних сімей встановлена 50% знижка на харчування. Ще одна категорія дітей, а саме: діти сімей учасників АТО, також харчуються в дитсадках безкоштовно і це - не загальнодержавна норма - таке рішення ухвалене Березанською міською радою).
Як виконуються норми харчування дітей і скільки коштує щоденне харчування? Відповіді на ці питання батьки можуть та навіть зобов’язані отримати безпосередньо в дитсадку, де вивішуєтьна видному місці щоденне меню, а також є перспективне меню, складене на 2 тижні наперед.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=324668111380419&id=100015116984025

Comments:
Only authorized users can leave comments.