Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 1 common:people_all_forms

Звіт Директора (завідувача) ясел-садка «Ромашка» Лещенко Ольги Володимирівни про свою діяльність в 2020-2021

Date: 3 червня 2021 о 07:39
70 views

Звіт

Директора (завідувача) ясел-садка «Ромашка»

Лещенко Ольги Володимирівни

про свою діяльність в 2020-2021 навчальному році

перед колективом, батьківським комітетом та громадськістю

                               Шановні, батьки, колеги, запрошені !

      Відповідно до Положення про дошкільний заклад від 12.03.2012 р. звітую про свою діяльність перед педагогічною радою, батьківським комітетом, громадськістю на спільному засіданні з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою.

     Вся моя діяльність в цьому навчальному році була спрямована на підвищення рівня організації навчально-виховного процесу в дитсадку на основі  особистісно-орієнтованого підходу до кожного вихованця та впровадження інноваційних технологій, на зміцнення матеріально-технічної бази та створення належних умов для забезпечення рівного доступу  для здобуття якісної освіти а також на залучення педагогічної та батьківської громади до управлінської діяльності, співпраці з громадськими організаціями. Особливу увагу приділяла зміцненню здоров`я дошкільнят, формуванню основ безпеки, якісному харчуванню, патріотичному вихованню, формуванню початкових математичних понять, формуванню основ безпеки та  інклюзивному вихованню. Основним аспектом розвитку нашого  ясел- садка  в 2020 – 2021 н.р.  були наступність між довкіллям і початковою ланкою школи, підвищення професіоналізму педагогів та  поліпшення  якості харчування дітей.

    Наш садочок заснований в 1967 р. В даний час функціонує 5 груп. Виховували 141 дитину.  

Режим роботи груп:

  1.  ІІ молодша група «Капітошка»  --- 9 год.
  2.  ІІ молодша група «Сонячний зайчик»    ---  9 год.
  3.  середня група  «Веселка»  --- 9 год
  4. середньо- старша група  «Колобок» ---  9 год.
  5. старша група «Пізнайко»   --- 10 год. 30 хв. (інклюзивна)  

 Всіх дошкільнят п’ятирічного віку забезпечили місцями в дитсадку.

    За звітний період прийняли –  30 дітей. Стали першокласниками – 40   

 дошкільнят.

 

    Обслуговують малят – 27 працівників. Навчально-виховний процес забезпечують 11 педагогічних працівників. З них мають вищу освіту ІV рівня акредитації – 7 педагогів,  ІІ рівня акредитації – 4 педагога. Мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст ІІ категорії» -1 педагог,  «спеціаліст вищої категорії» --  2 педагоги. Мають педагогічний стаж до 3 років – 1 педагог, до 10 років – 1педагог,  від 10 до 20 років – 4 педагоги, 20 років і більше – 5 педагогів. Штат педагогічних працівників поповнився практичним психологом (0.25 тарифної ставки).   

    Всі педагогічні працівники раз на 5 років проходять  курсову перепідготовку при КВНЗ «Академії неперервної освіти» м. Біла Церква та атестацію.

     Рішенням атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти виконавчого комітету Березанської міської ради  від 07.04.2021р. атестовано 2 педагогічних працівників, а саме:

на відповідність займаній посаді та  встановлення кваліфікаційної категорії

«спеціаліст ІІ категорії» Харченко Ірину В’ячеславівну, інструктора з фізичного виховання;

 на відповідність займаній посаді  та  підтвердження  раніше встановленої кваліфікаційної  категорії «спеціаліст вищої категорії»

Лещенко Світлану Віталіївну, вихователя-методиста.

    В 2020 - 2021 н. р. колектив працював злагоджено та творчо, відчувалася довіра і взаємодопомога. Виховний процес проходив за освітньою програмою для дітей від 2 до 7 років виховання «Дитина». За рахунок міського бюджету придбали методичні посібники та роздатковий матеріал для інклюзивного виховання.

 Основну увагу зосередили на таких питаннях:

  1. Національно-патріотичне виховання

В ясла-садку продовжили впроваджувати програму національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку «Україна – моя Батьківщина», (авт. – Кичата І. І., Каплуновська О. М., Палець Ю.М.; за наукового редагування Рейпольської О. Д.);

               Задатки патріотичного почуття  вихователі формують з раннього віку.  Любов до Батьківщини у наймолодших вихованців починається  з любові  до родини і рідного дому. Педагоги спочатку навчають дітей бачити красу навколо себе а вже потім захоплюватися просторами країни, її красою та природними багатствами. Знати, любити та берегти рослинний та тваринний світ. Вихованці старших груп знаходять на карті України моря, гори, річку Дніпро. Починаючи з середньої групи широко ознайомлені з рослинним та тваринним світом України.

      Особлива увага приділяється ознайомленню дошкільнят з історією і сучасним життям рідної країни. Старші дошкільнята на високому рівні ознайомлені з державною символікою.  В доступній формі  вихователі розповідали про події на Сході України, про воїнів – визволителів. Колектив працівників, батьків та вихованців до Новорічних свят відправили нашим захисникам 3 посилки з дитячими поробками- оберегами, малюнками, аплікаціями, новорічними прикрасами, зробленими власноруч, солодощами та одягом. До дня вишиванки провели тематичні заняття, відвідали власний міні-музей народознавства, створили виставки українського рушника та національного одягу.

 Педагогічні працівники створили умови для накопичення дітьми першого позитивного загальнолюдського досвіду через активне залучення їх до різних видів діяльності: музичної, ігрової, пізнавальної, комунікативно-мовленнєвої, ознайомлювали з творчістю Т. Г. Шевченка, Лесі Українки.  

         Керівник музичний Лещенко С.В. отримала подяку  КНЗ КОР «КОІПОПК», як керівник обласного майстер – класу з теми: « Розвиток творчої особистості дитини дошкільного віку у процесі хореографічної діяльності». Український народний танок.

       Цікавим для дітей  були підсумкові  заняття з національно-патріотичного виховання:

«Березань – ти краса мого рідного краю» - вихователь Геєць В.М.;

«Найкраща в світі  і єдина – це наша ненька Україна» - вихователь Максюта Н.В.;

«Козацькі забави», «Бабусина скриня» - вихователь, інструктор з фізкультури

Харченко І.В.

«Моя країна – Україна» - вихователь Радіоненко Н. В.

«Наш Тарас в Березані писав …» - вихователь Панасенко Г.Ф.

«Український віночок» - вихователь Колесник С.Ф.

«Моя сім’я» - вихователь Яковенко Л.В.

«Українська символіка» - вихователь Герман А.Л.

       Цінним є те, що вихователі  поширюють досвід своєї роботи в соціальній мережі.

2. Формування початкових математичних понять

           Всі вихователі провели підсумкові заняття  та математичні розваги на яких ефективно застосовували педагогічні технології математичного розвитку дітей відповідно до Програми виховання і навчання  Дитина. Діти всіх груп володіють такими математичними поняттями як кількість, форма, величина, час, простір. Старші дошкільнята застосовують логічні операції : аналіз. синтез, порівняння, узагальнення. Знають основні числа, вміють лічити в межах першого десятка в різні способи. Здійснюють розрахунки.  Діти старших груп розв’язують прості арифметичні задачі, знаходять кілька варіантів розв’язання проблеми, прагнуть самостійно розв’язувати логіко-математичні задачі, виконують дії на додавання та віднімання, використовуючи знаки плюс, мінус, дорівнює. Розрізняють геометричні фігури. Знають їхні назви, властивості. Під час заняття вихователі використовували велику кількість роздаткового та демонстраційного матеріалу, ставили запитання, які спонукали дітей до роздумів.

 Проте слід належну увагу приділити складу числа.

           У 70 % дітей зафіксовано середній рівень усіх показників  математичних навичок, 15 % вихованців мають високий рівень знань, умінь та навичок по формуванню початкових математичних понять, 15 % --  низький. Всі заняття проведені  в ігровій формі.

3. Формування основ безпеки

Належна увага приділялася  формуванню основ безпеки. Розроблені Заходи забезпечення безпеки під час навчально-виховного процесу в ясла-садку.  Фонд Громади м. Березані на чолі з Новіковою А.В. надав благодійну допомогу, саме: комплект по вивченню правил дорожнього руху, який постійно використовували вихователі в навчально-виховному процесі.                                                                                                                                                                                                                                                  Вихователі всіх груп старанно  формували основи безпеки у своїх вихованців. В щоденній роботі навчали дошкільнят піклуватися про свою безпеку: проводили тематичні заняття, ігри, прогулянки, розваги, бесіди, читання відповідної літератури. В жовтні та квітні були проведені Тижні безпеки з відпрацюванням  евакуації на випадок  виникнення надзвичайної ситуації.

4. Робота педагогічного колективу під час карантину

Освітній процес проходив за допомогою дистанційних технологій. Складали,  корегували плани роботи, готували  методичні посібники,  матеріали щодо роботи з батьками (презентації, рекомендації щодо організації розпорядку дня дитини та організації освітньої діяльності), підтримували зв’язок  з батьками, допомагали їм організувати найкращий садочок у себе вдома, публікували рекомендації на онлайн-ресурсах,

писали конспекти занять відповідно до програми розвитку дитини дошкільного віку;

викладати матеріал під час Skype-конференцій,  Zoom, спілкування у групі по Viber (вайберу), WhatsApp (вотсапу), через електронну пошту, надсилали опитувальники для батьків

 забезпечували на  вебсайті  ясел-садка відкритий доступ до інформації та документів (освітні програми, що реалізуються в ясла-садку, та перелік освітніх компонентів, що передбачені відповідною освітньою програмою.)

В роботі з батьками вихователь-методист та вихователі публікували рекомендації на онлайн-ресурсах.

Пропонували для дітей: ігрову, трудову,  художньо-продуктивну діяльність.

             Під час навчально-виховного процесу проходив контроль тематичний та вибірковий, результати якого були висвітлені в наказах по дитсадку. Ці питання були заслухані на педагогічних радах, зокрема:

1. Ознайомлення  з листом МОН від 30.07.2020. № 1-9=411. 2586 «Щодо організації діяльності закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної освіти   у 2020 -2021 н. р.»

2. Затвердження річного плану роботи та перспективних планів педагогічних працівників.

3. Ознайомлення з Типовим положенням про атестацію.

4. Презентація новинок методичної літератури та посібників.

5. Формування національної свідомості, патріотизму у дітей дошкільного віку. Довідка за результатами перевірки.

6. Особливості виховання патріотизму у дітей дошкільного віку. З досвіду роботи.

7. Виховуємо любов до родини і рідного дому змалку. З досвіду роботи.

8. Аналіз організації та стану харчування. Аналіз анкетування батьків щодо організації харчування

9. Аналіз засвоєння дітьми основ безпечної поведінки дітей в різних життєвих ситуаціях.

10. Формування у дітей елементарних математичних понять. Довідка за результатами перевірки.

11. Логіко-математична компетентність дитини.  Доповідь з досвіду роботи

12. Математичні розваги: навчаємось весело. З досвіду роботи.

13. Затвердження заходів щодо запобігання дитячого травматизму, кишкових інфекцій, харчових отруєнь.

14. Аналіз засвоєння дітьми основ безпечної поведінки в різних життєвих ситуаціях. Стан формування у дітей гігієнічних навичок, уміння дотримуватися соціальної дистанції в приміщеннях та на території. Організація осередків діяльності дітей в групах. Впровадження дистанційної форми роботи з батьками.

        15. Затвердження плану навчально-виховної роботи на літній період.

Методична робота

В ясла-садку «Ромашка» методична робота була спрямована на зростання педагогічної майстерності, впровадження кращого досвіду в освітньо-виховний процес та сприяння якості дошкільної освіти.  Створили  електронну базу власного педагогічного досвіду. Для моніторингу якості освітнього процесу в ясла-садку продовжили використання експрес-діагностики у кваліметричній моделі з метою надання кожній дитині якомога якіснішої дошкільної освіти. Всі педагогічні працівники ознайомились з Шкалою оцінювання якості освітнього процесу в закладах дошкільної освіти ЕСЕРС -3,   Новою редакцією Базового компонента та Програмою з  морального виховання дітей дошкільного віку Скарбниця моралі.

 Заклад забезпечений підпискою на фахові педагогічні видання. Ясла-садок має  ноутбук, акустичну систему, магнітну дошку.  За рахунок міського бюджету в цьому році ясла-садок поповнився мультимедійним комплексом та ноутбуком, посібниками для інклюзивного навчання, органайзером для творчості.  Музкерівник Лещенко С.В. виготовила костюм весни. Підприємці  Радіоненко Ігор Сергійович та  до Новорічних свят подарували для малят штучну ялинку.

 Педагогічний колектив виграв Гранд та отримав стенд та набір методичних матеріалів по ознайомленню дошкільнят з правами дитини, який систематично використовувався в роботі.

Подали заявку на участь в конкурсі Грандів «Спорт – запорука здоров’я» з метою виготовлення спортивного обладнання та активізації співпраці з батьківською громадою, учнівською громадою.

Вихователь Геєць В.М. провела для колег майстер – клас по формуванню у дітей елементів грамоти в ігровій формі

Систематично разом з вихователем-методистом  Лещенко С.В. заповняємо сайт ясел-садка в якому висвітлюємо новини закладу. Наші матеріали періодично заносяться на сайт відділу освіти, міської ради та департаменту освіти.  Інструктор з фізичного виховання Харченко І.В., вихователі Радіоненко Н.В., Панасенко Г.Ф., Максюта Н.В. на сайті ведуть свою власну сторінку.

Аналіз відвідування за 2020-2021 н. р.

Достатня увага приділялась організації роботи щодо зміцнення здоров’я дітей і їх медичного супроводу. Були на постійному контролі виконання режиму дня, адаптивного графіка прогулянок, санітарного стану, проведення дезінфекції, дотримання соціальної дистанції. Систематично аналізували відвідування дітей, причини відсутності дітей. В основному діти були відсутніми  в дитсадку в оздоровчий період, під час відпусток батьків, хвороби, під час поширення  грипу, закриття закладу на карантин. Значна частина дітей не відвідувала заклад, остерігаючись поширення захворюваності на  COVID-19. Зменшення кількості відвідування закладу дітьми було ще зумовлене тим, що 3 групи опалювались  в режимі 15 - 16 градусів С. Закінчення опалювального сезону  31.03. 2021 р. теж  не сприяло нормативному відвідуванню дошкільнятами дитсадка.  

 Загальний вихід дітей з 01.09.2020 по 31.05.2021р. становить 9 428  дітоднів. Середній щоденний вихід на  1 групу   становив 10 дітей  Зареєстрували     35  випадків соматичних захворювань, що становить 393

дітодні  

В закладі проводиться оздоровлення та загартування дітей, збалансоване харчування забезпечене овочами та фруктами, ранкова гімнастика, прогулянки на свіжому повітрі, провітрювання кімнат, кварцування. Встановили адаптивні графіки видачі їжі з груп, адаптивні графіки прогулянок. Працівники та діти в заклад приймалися лише після термометрії та обробки рук дезінфекторами. Батьки в заклад не допускалися. Були заборонені м’які іграшки, тканинні рушники, ворсисті килими. Працівники дотримувались графіків дезінфекції

Безпека життєдіяльності та охорона праці

Також велику увагу приділяю безпеці життєдіяльності та охороні праці. Один раз на квартал проводжу виробничі наради та інструктажі по техніці безпеки. Наказом по ясла-садку створена комісія по охороні праці.  Ввели нові персоніфіковані посадові інструкції та інструкції по охороні праці. Всі працівники заповнили нову форму особової картки В вересні та квітні провели тижні безпеки та дні Ц.О. з відпрацюванням дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Всі працівники пройшли навчання та перевірку знань по охороні праці та наданню першої медичної допомоги.

Заклад систематично перевіряється щодо вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. Заключили договір з пожежною частиною на обслуговування пожежної сигналізації, придбали 6 пожежних рукавів та  14 діалектричних килимків.

Вихователі в щоденній роботі ознайомлюють дітей з правилами дорожнього руху, пожежної безпеки, правилами поводження біля водойм, правилами поводження з незнайомими предметами та незнайомими людьми..

Організація харчування

    В цьому навчальному році  продовжили  впровадження в закладі системи НАССР. Ідентифікували можливі причини небезпечності продуктів, встановили можливість їх усунення. Розробили відповідні заходи та провели навчання персоналу. Розпочали впровадження заходів на практиці  з відповідним документуванням.  Виготовили технологічні картки блюд та блок-схеми до них.

Особливу увагу разом з медичною сестрою приділяємо організації харчування.  Складаємо перспективне меню на кожен сезон окремо. Залучаємо всіх педагогічних працівників до розробки перспективного меню.

Особливістю перспективного меню в цьому році є те, що воно є єдиним для всіх дошкільних закладів міста. Вивчаємо думку батьків та персоналу щодо організації харчування, вносимо корективи. Провели анкетування батьків щодо харчування дітей в закладі, результати якого обговорили на педагогічній раді. Щоденно видавали меню-розкладку. Здійснювали системний контроль за належним станом харчування, за результатами якого видавала накази, складала акти перевірки комори, харчоблоку. Щодекади разом із завгоспом, медичною сестрою аналізуємо виконання норм харчування дітей різних категорій, враховуючи заміну продуктів за енергоцінністю. Своєчасно поновлюємо списки дітей, які потребують дієти. Організовуємо дієтичне харчування дітей за наявністю довідки від лікаря із зазначення діагнозу, строку перебування на дієті, номера дієти. Для приготування дієтичного харчування маємо окремий набір посуду.

 Для 17 дітей нашого садочка харчування є безкоштовним, а саме:

діти учасників АТО – 8;

діти з обмеженими можливостями – 2;

діти з малозабезпечених сімей – 6;

діти – переселенці - 1  

        Для 10 дітей з багатодітних родин оплата за харчування складає  50 %                                                          

Систематично питання стану харчування розглядаємо на зборах трудового колективу, педагогічних радах. Медична сестра Лесенко О.О.  поновляє технологічні картки страв та блок - схеми. Вартість харчування на один день на одну дитину складає 44 грн. 86 коп.  Батьки сплачують 60 % вартості харчування. В середньому виконуємо норми харчування на 91 %  Харчування дітей є збалансованим, різноманітним, раціональним.

   Приємно, що продукти завозяться регулярно, відповідно до заявок. В ясла-садку видача готових страв на групи здійснюється відповідно до графіка видачі їжі. На роздачі харчоблоку постійно виставляються контрольні блюда. Щоденно  вивішуємо меню з виходом страв.  

За кошти міського бюджету  необхідно придбати на харчоблок м’ясорубку для вареного м’яса.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 Необхідно провести капітальний ремонт харчоблока, замінити кухонний та столовий посуд.  Також слід встановити 4 дверей з коробками (2 погріб, 2 сарай). Особлива є необхідність в капітальному ремонті системи вентиляції в гарячому залі харчоблоку. З цією проблемою разом з батьками зверталися до міського голови.

Працівники харчоблоку старанно виконували свої професійні обов’язки, якісно готували страви згідно щоденного меню. Також активно сприяли навчально-виховному процесу, до кожного свята та відкритого заходу готували святкові пироги, обрядові страви: узвар, кутю, випікали весняні жайворонки. З метою профілактики респіраторних захворювань в меню включали лимони, свіжу цибулю.

Забезпечення виконання Закону України про звернення громадян

На виконання Закону України «Про звернення громадян» від 01.10.1996 та Указу Президента від 700/2002 за минулий навчальний рік було зареєстровано 42 індивідуальних звернень. З них про зарахування дітей в садок-33, поставлено на чергу 33                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                дітей, прийнято в садок – 30 дітей. Були звернення про працевлаштування – 6, заяви про прийняття на роботу - 6, заяви про звільнення з роботи – 4

Моральне і матеріальне стимулювання працівників, організація їх відпочинку та оздоровлення.

Адміністрація на належному рівні виконувала зобов’язання передбачені Колективним договором. Морально та матеріально стимулювали працівників. Нагороджені грамотами відділу освіти

Харченко І.В., інструктор з фізичного виховання, Кучер О.В., завгосп, Кравченко Л.І., завгосп.

              Провели атестацію робочих місць за умовами праці та атестацію педагогічних працівників. Працівники отримують встановлені надбавки

             До дня працівників освіти отримали по 500 гривень премії, до свята 8 Березня -- по 500 гривень премії. Проведені  виплати педагогічним працівникам за сумлінну працю за підсумками року.   Доплати  за престижність праці  педагогічним працівникам  становили  в цьому навчальному році  15 %

Проведення ремонтних робіт

 Особливу увагу приділили проведенню ремонтних робіт. За кошти міського бюджету відновили вуличне освітлення - 51 000 грн. Працівники садочка та батьки провели ремонт всіх приміщень дитсадка та ремонт, фарбування 5 групових площадок, зробили розмітку на території для дотримання соціальної дистанції.  З міського бюджету на проведення поточного ремонту було виділено 12 000, за які ми виготовили відкоси до встановленого 31 вікна та 1 дверей та придбали фарбу, цвяхи, замки,  вапно для ремонту харчоблоку, коридорів, музичного залу, спортивної кімнати, всіх підсобних приміщень.  За батьківські кошти відремонтували групові приміщення. Разом з батьками з офіційним листом зверталася до міського голови про виділення коштів на капітальний ремонт цоколя, відмостки та харчоблоку. До  начальника відділу освіти зверталася з листами про капітальний ремонт системи опалення та про відновлення 100 м.кв. асфальтного покриття та 24 м.кв. бетонного покриття, які затоплюються водою. В травні подала  до відділу  освіти Пропозиції щодо розроблення містобудівної документації по усуненню побутових проблем закладу.

Необхідні додаткові кошти на:

1. Капітальний ремонт системи опалення, зокрема груп: ІІ молодшої «Капітошка»,  середньої «Веселка»,   спальні ІІ молодшої  групи«Сонячний зайчик»

2. Капітальний ремонт харчоблоку.

3. Влаштування вимощення по периметру будівлі відповідно до акту готовності   закладу до 2020 - 2021 навчального року.

4. Проведення ремонту тріщин цегляної кладки міжвіконних поясів шляхом заповнення швів цементно-піщаним розчином за результатами технічного обстеження приватним підприємством «КБС-10.

5.Заміну системи освітлення харчоблоку, коридорів, пральні, медичного блоку, 3 груп.

6. Відновлення дорожнього покриття по території дитсадка.

7. Заміну 4 дверей в погребі  та сараї.

8. Заміну підлоги в  3 павільйонах.

9. Заміну огорожі дитсадка.

           Неоціненна заслуга батьків в покращенні матеріальної бази.  Батьки багато зусиль і коштів витратили на облаштування груп, а саме: придбання нових меблів, дитячих постелей, посуду, канцтоварів, іграшок, проведення ремонтних робіт. Приємно, що  заклад забезпечується миючими та дезинфікуючими засобами, паперовими рушниками  Кошторис груп формують батьки та розпорядниками його є батьківські комітети. Особливу подяку виношу всім батьківським комітетам  та їх головам:

Шкапі Тетяні Вікторівні

Кобі Світлані Олександрівні

Куниці Ганні Петрівні

Соймі Тамарі Адамівні

Дякую Всім за підтримку та порозуміння !

Comments:
Only authorized users can leave comments.