Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 1 common:people_all_forms

Звіт директора (завідувача) про свою діяльність за 2017-2018

Date: 31 травня 2018 о 10:22, Refreshed 1 червня 2018 о 10:20
166 views

                               Шановні, батьки, колеги, запрошені !

      Відповідно до Положення про дошкільний заклад від 12.03.2012 р звітую про свою діяльність перед педагогічною радою, батьківським комітетом, громадськістю на спільному засіданні з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління освітою.

     Вся моя діяльність в цьому навчальному році була спрямована на підвищення рівня організації навчально-виховного процесу в дитсадку на основі  особистісно-орієнтованого підходу до кожного вихованця та впровадження інноваційних технологій, на зміцнення матеріально-технічної бази та створення належних умов для забезпечення рівного доступу  для здобуття якісної освіти а також на залучення педагогічної та батьківської громади до управлінської діяльності, співпраці з громадськими організаціями. Особливу увагу приділяла зміцненню здоров`я дошкільнят, формуванню основ безпеки, якісному харчуванню, патріотичному вихованню, розвитку мовлення, економічному  вихованню.  

    Наш садочок заснований в 1967 р. В даний час функціонує 5 груп. Виховуємо 151 дитину.  Середнє навантаження на групу – 30 дітей.

Режим роботи груп:

  1. молодша група «Сонячний зайчик»  --- 9 год.,   29 дітей
  2. середня група «Веселка»    --- 9 год.,    33 дитини
  3. середня   «Капітошка»  --- 9 год., 32 дитини
  4. старша група «Колобок»   --- 9 год.    27 дітей
  5. старша група «Пізнайко» --- 10 год. 30 хв., 30 дітей

 Всіх дошкільнят п’ятирічного віку забезпечили місцями в дитсадку.

    За звітний період прийняли – 51 дитину. Стали першокласниками – 53   

 дошкільнят.

    Обслуговують малят – 27 працівників. Навчально-виховний процес забезпечують 11 педагогічних працівників. З них мають вищу освіту ІV рівня акредитації – 6 педагогів,  ІІ рівня акредитації – 5 педагогів. Мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст І категорії» -- 2 педагоги, що становить – 18 %,  «спеціаліст вищої категорії» --  1 педагог, що становить 9 %. Мають педагогічний стаж до 3 років – 0 педагогів, до 10 років – 1 педагог,  від 10 до 20 років – 3 педагоги, 20 років і більше – 7 педагогів.   

    Всі педагогічні працівники раз на 5 років проходять  курсову перепідготовку при КВНЗ «Академії неперервної освіти» м. Біла Церква та атестацію. Вихователь Радіоненко Н.В. атестована в цьому навчальному році.

    В 2017 - 2018 н. р. колектив працював злагоджено і творчо, відчувалася довіра і взаємодопомога. Виховний процес проходив за освітньою програмою для дітей від 2 до 7 років виховання «Дитина».

 Основну увагу зосередили на таких питаннях:

  1.  Патріотичне виховання

Продовжили впроваджувати програму національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку «Україна – моя Батьківщина», (авт. – Кичата І. І., Каплуновська О. М., Палець Ю.М.; за наукового редагування Рейпольської О. Д.);

        Особливу увагу приділяли ознайомленню дошкільнят з історією і сучасним життям рідної країни. Старші дошкільнята на високому рівні ознайомлені з державною символікою, на достатньому рівні  з географічними особливостями України. Педагогічні працівники створили умови для накопичення дітьми першого позитивного загальнолюдського досвіду через активне залучення їх до різних видів діяльності: музичної, ігрової, пізнавальної, комунікативно-мовленнєвої. Потребує додаткового опрацювання із старшими дошкільнятами розділу знайомства з промисловістю та господарством України.

        З особливою старанністю педагогічний колектив готувався до дня міста. Створили композицію «І на оновленій землі, врага не буде, супостата», в конкурсі  на кращий куліш були нагороджені грамотою в номінації «краща презентація страви». До 73 річниці вигнання нацистів з України  діти старших груп відвідали пам’ятник Загиблим воїнам та поклали квіти. До свята Водохреща виготовили національні страви які продали на святковому ярмарку. Зібрані кошти  передали воїнам АТО. Взяли активну участь в міському святі «Колодія» та були відзначені Грамотою за оригінальність. Діти старших груп відвідали краєзнавчий музей нашого міста.

       Всі педагоги щедро ділилися власним педагогічним досвідом, на високому професійному рівні провели відкриті заходи:

  1. інструктор з фізичного виховання Харченко І.В. –  спортивні свята в старших групах «Ми маленькі козачата»

2.   вихователь Радіоненко Н.В. – комплексне заняття по патріотичному вихованню та розвитку мовлення  -- ознайомлення з творчістю К. Білокур»

Музкерівник Лещенко С.В, вихователі Геєць В.М.  та Семенюк – «Золотий ювілей садочка»

  1. Вихователь Максюта Н.В. та музкерівник Лещенко С. В. – свято зустрічі з героями АТО
  2. Вихователь Семенюк А.Б.  – заняття на тему «Мандруємо Україною»
  3. Вихователь Герман А.Л. –  комплексне заняття по  ознайомленню дітей з килимарством.
  4. Музкерівник Лещенко С.В., вихователі Панасенко Г.Ф., Максюта Н.В. – свята

«Осінь золота прийшла»

7. Музкерівник Лещенко С.В. , отець Сергій, вихователі Геєць В.М. та Семенюк А.Б. –свято «Різдвяна казка»

       

      Працівники ясел-садка прийняли активну участь у Всеукраїнській ході, присвяченій Державному Прапору, Дні Вишиванки, Дні Європи. Працівники садочка  проводили волонтерську роботу разом зі своїми вихованцями. відправили нашим захисникам  Новорічні  дарунки, виготовлені власними руками.

  1. Розвиток мовлення

         Вихователі всіх груп розвивають у дітей монологічну та діалогічну компетентність, фонематичний слух, вдосконалюють звуковимову, грамоту, збагачують словниковий запас, формують здатність дитини виражати свої бажання, наміри, а також  давати пояснення своїм діям за допомогою мовних засобів.

 Завдяки цьому забезпечується навчання мовленнєвому спілкуванню,  яке задовольняє комунікативні потреби дитини,  дає змогу враховувати у навчанні мови вікові особливості становлення комунікативної діяльності.

            В старшій групі «Колобок» та середній групі «Капітошка» впроваджується авторська методика Л. Шелестової «Розвивальне читання», яка дає можливість забезпечувати високу результативність засвоєння дітьми програмового матеріалу.          

В старшій групі «Пізнайко» вихователь Геєь В.М. в ігровій формі цікаво знайомить дітей з елементами грамоти. Своїм досвідом роботи вона поділилася на відкритому занятті з  колегами.  Вихователь Панасенко Г.Ф. запросила вихователів переглянути заняття в середній групі «У світі звуків», на якому особлива увага приділялась індивідуальним завдання для дітей. Дошкільнята виявили достатній рівень підготовки.  Вихователь Радіоненко Н.В. провела відкрите заняття по ознайомленню дошкільнят з творчістю Катерини Білокур. Діти її групи вміло описували запропоновані картини.

         Для розвитку потреби  дітей у мовленнєвому спілкуванні вихователі використовують методичні засоби, а саме: ранкові привітання, розмови вихователя з дітьми та організовують  розмови між дітьми, бесіди, створюють проблемні ситуації, ігри-драматизації, сюжетно-рольові та словесні дидактичні ігри, підготовку і проведення свят, днів народження, проте мало використовується діалогів з художніх текстів, складання листів, усних газет. Слід результативніше працювати над інтонаційними засобами виразності мовлення. На прохання батьків в цьому навчальному році відкрили платні послуги по вивченню іноземної мови. 38 дошкільнят вивчають англійську мову.

  1. Економічне виховання.

Вихователі формували елементарні економічні знання у дітей від 3-х до 7  років.

Навчали дітей  розуміти та цінувати навколишній предметний світ (як результат людської праці), помічати рукотворну красу та ставитися до неї з повагою.

Формували ціннісне ставлення до таких якостей людини-господаря, як бережливість, раціональність, економність, працелюбність.

Розвивали емоційну сферу. Здатність розрізняти почуття інших людей, формували позитивну самооцінку.

          В ясла-садку впроваджується парціальна програма «Економіка малятам». Наслідки вивчення рівня засвоєння програми засвідчили, що вихователі активно поліпшують свою науково - теоретичну підготовку, володіють методикою навчання, забезпечують засвоєння дітьми елементарних економічних знань, передбачених програмою.

Вихователі  формують у дошкільнят конкретні економічні уявлення без яких неможлива реалізація таких завдань Базової  програми, як соціалізація дитини, формування в неї цілісної картини світу, життєвої компетентності. Відповідно до Базового компоненту  дошкільної освіти та вказаної парціальної програми педагогічні працівники формують у дітей елементарні споживчі уявлення , зокрема: про потреби, товари і послуги, гроші, рекламу.

          Основний вид діяльності – гра. Вихователі широко застосовують сюжетно – рольові, дидактичні ігри, читання художньої літератури, бесіди. Діти знають вірші економічного спрямування, загадки, прислів’я.  Вихованці осмислюють, пов’язані з економікою риси: бережливість, працелюбність.  Дошкільнята у віці 5-7 років успішно засвоїли такі поняття як «потреби», «товар», «гроші», «ціна».  Але більшість дітей не знає як поводитись з грішми, як їх витрачати економно.  При ознайомленні дошкільнят з поняттям «ціна» навчали дітей порівнювати ціни «дешево», «дорого».  Створювати ситуації для закріплення знань про правила економного витрачання електроенергії, води,  заощадження коштів сім’ї.

           У дітей розвинені навички економного витрачання і використання матеріалів, бережливе ставлення до речей, іграшок. Виникають труднощі у виокремленні  першочергових потреб. Слід зауважувати, що потреби безмежні а можливості є обмеженими.  Необхідно продовжити вчити дітей умінню відмовлятися від другорядних потреб.

Вихователі старанно ознайомлюють дошкільнят з рекламою, як способом поширення інформації про товари. Діти засвоїли те, що рекламі не завжди можна довіряти. Вихованці старших груп самі рекламують товари.

          Заняття економічного спрямування сприяють засвоєнню дітьми правил поведінки в громадських місцях.

         Вихователі старанно готують дітей до реального життя. Це потребує від педагогів значних зусиль, зростання їх педагогічної майстерності.

Вихователь-методист Лещенко С.В. розробила авторські конспекти занять з економічного виховання. Проводиться обмін досвідом. Вихователь Колесник С.Ф. провела  відкрите заняття на  тему: «Економна економіка»

   Навчально-виховний процес наших педагогів ґрунтується на основі доступності та послідовності.

  Вихователям необхідно в щоденній роботі з дітьми основну увагу зосередити на сюжетно-дидактичних та рухливих іграх  економічного спрямування, розвагах, сюжетно-рольових іграх, праці, читанні художньої літератури, бесідах, економічних задачах.

Відповідно до навчально-виховних завдань проходив контроль тематичний та вибірковий, результати якого були висвітлені в наказах по дитсадку. Ці питання були заслухані на педагогічних радах, зокрема:

1. Ознайомлення  з листом МОН від 13.06.2017 р. № 1-9.322 «Про організації освітньої роботи  в дошкільних навчальних закладах у

2017 -2018 н.р.»

2. Затвердження річного плану роботи та перспективних планів педагогічних працівників.

4. Ознайомлення з Типовим положенням про атестацію.

5. Презентація новинок методичної літератури та посібників.

5. Формування національної свідомості, патріотизму у дітей дошкільного віку.

6. Ознайомлення дітей з народними промислами та ремеслами. Килимарство. Гончарство. Опішня.

7. Аналіз організації та стану харчування.

8. Формування у дітей культури мовного спілкування, лексичного розвитку, граматично правильного мовлення, елементів грамоти, уміння дітей робити звуковий аналіз слів.

9. Досвід роботи за методикою Л. Шелестової.

10. Формування економічної  досвідченості дошкільників засобами гри.

        11. Формування у дітей основ економічної культури.

12. Аналіз захворюваності дошкільнят, стан травматизму.

13. Затвердження заходів щодо запобігання дитячого травматизму, кишкових інфекцій, харчових отруєнь.

14. Аналіз виконання Інструкції з охорони життя і здоров’я дітей.

        15. Затвердження плану навчально-виховної роботи на літній період.

Методична робота

В ясла-садку «Ромашка» методична робота була спрямована на зростання педагогічної майстерності, впровадження кращого досвіду в освітньо - виховний процес та сприяння якості дошкільної освіти. Продовжили впровадження парціальної програми «Економіка малятам». Створили до неї електронну базу власного педагогічного досвіду. Всі педагогічні працівники значно поповнили свої матеріали творчого досвіду. Заклад забезпечений підпискою на фахові педагогічні видання. Заклад поповнився  ноутбуком, акустичною системою, магнітною дошкою.  

Систематично разом з вихователем-методистом  Лещенко С.В. заповняємо сайт ясел-садка в якому висвітлюємо новини закладу. Наші матеріали періодично заносяться на сайт відділу освіти та департаменту освіти. Вихователь- методист Лещенко С.В. в цьому навчальному році створила новий сайт. Інструктор з фізичного виховання Харченко І.В. на сайті веде свою власну сторінку.

Добрими помічниками у вихованні дітей є учні ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2, ЦДЮТ «Надія», які виконують ролі головних героїв на святах. Готують концертну програму до дня Миколая.

Аналіз відвідування за 2016-2017 н. р.

Достатня увага приділялась організації роботи щодо зміцнення здоров’я дітей і їх медичного супроводу. Були на постійному контролі виконання режиму дня, санітарного стану. Систематично аналізували відвідування дітей, причини відсутності дітей. В основному діти були відсутніми дитсадку в оздоровчий період, під час відпусток батьків, хвороби. В осінньо-зимовий   період під час поширення  грипу. Додалися проблеми неповноцінного опалення груп «Капітошка» та «Веселка». Температурний режим цих груп був на 3-4  градуси меншим ніж в інших групах. Зафіксовано багато пропусків відвідування в групах без вагомих причин, зокрема з метою збереження коштів за оплату харчування дітей.

 Загальний вихід дітей за 2017-2018 н.р. становить 15589 дітоднів проти минулорічного -- 13339 дітоднів. Середній щоденний вихід на  1 групу становить 16.6 дітей проти минулорічного --  14 дітей. За попередні роки цей показник становив 17- 18 дітей. За 2016 – 2017 н. р. зареєстрували 178 випадків соматичних захворювань проти минулорічного показника -- 257 випадків , який складає 1576 дітоднів проти минулорічного -- 2375 дітоднів.  На кожну дитину це становить 1.2 випадки захворювання за рік проти минулорічного показника, який складав 1.6 випадків.

В закладі проводиться оздоровлення та загартування дітей (збалансоване харчування забезпечене овочами та фруктами, ранкова гімнастика, прогулянки на свіжому повітрі, ходіння босоніж, провітрювання кімнат, в літній період – водні процедури: обливання  водою ніг та рук, щоденне вживання соків, сонячні та повітряні ванни в затінку, в зимовий період – соляні доріжки).

 Колектив працівників та батьків ясел-садка зібрав кошти в сумі

3500 грн.  на лікування вихованця старшої групи «Колобок» Назаренка Богдана.

Безпека життєдіяльності та охорона праці

Також велику увагу приділяю безпеці життєдіяльності та охороні праці. Один раз на квартал проводжу виробничі наради та інструктажі по техніці безпеки. Наказом по ясла-садку створена комісія по охороні праці .  Ввели нові персоніфіковані посадові інструкції та інструкції по охороні праці,  Колективний договір. Всі працівники заповнили нову форму особової картки В вересні та квітні провели тижні безпеки та дні Ц.О. з відпрацюванням дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації. Активну допомогу в проведенні занять надали Черненко Олег Васильович, головний інспектор пожежної частини, Сергієнко Юрій Васильович,  провідний спеціаліст з Ц.З. та курсант Чернігівського інституту пожежної безпеки, Андрієнко Валерія Олександрівна. Всі працівники пройшли навчання та перевірку знань по охороні праці та наданню першої медичної допомоги.

Заклад систематично перевіряється щодо вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. У відділ освіти неодноразово направляла листи про виділення коштів на проведення заходів зазначених в приписах. Придбали  5 вогнегасників, які вже потрібно перезарядити.

Вихователі в щоденній роботі ознайомлюють дітей з правилами дорожнього руху, пожежної безпеки, правилами поводження біля водойм, правилами поводження з незнайомими предметами та незнайомими людьми. За моїм зверненням голова Фонду громади м. Березані  Новікова А.В. підготувала для наших дітей комплект дорожніх знаків та дитячих костюмів для сюжетно-рольових ігор, які ми отримаємо найближчим часом.

Організація харчування

Особливу увагу разом з медичною сестрою приділяємо організації харчування.  Складаємо перспективне меню на кожен сезон окремо. Залучаємо всіх педагогічних працівників до розробки перспективного меню.

Особливістю перспективного меню в цьому році є те, що воно є єдиним для всіх дошкільних закладів міста. Вивчаємо думку батьків та персоналу щодо організації харчування, вносимо корективи. Щоденно видається меню-розкладка. Здійснюється системний контроль за належним станом харчування, за результатами якого видаю накази, складаю акти перевірки комори, харчоблоку. Щодекади разом із завгоспом, медичною сестрою аналізуємо виконання норм харчування дітей різних категорій, враховуючи заміну продуктів за енергоцінністю. Своєчасно поновлюємо списки дітей, які потребують дієти. Організовуємо дієтичне харчування дітей за наявністю довідки від лікаря із зазначення діагнозу, строку перебування на дієті, номера дієти. Для приготування дієтичного харчування маємо окремий набір посуду. Для 31 дитини нашого садочка харчування є безкоштовним, а саме:

діти учасників АТО – 4;

діти з обмеженими можливостями – 3;

діти з багатодітних родин – 9;

діти з малозабезпечених сімей – 15;

Систематично питання стану харчування розглядаємо на зборах трудового колективу, батьківських зборах, педагогічних радах. Медична сестра Волошина К. М. розробила нові технологічні картки страв. Вартість харчування на один день на одну дитину складає 40 грн.  Батьки сплачують 70 % вартості харчування. В середньому виконуємо норми харчування

 85 %.  Минулорічні показники становили 82 %. Харчування дітей є збалансованим, різноманітним, раціональним.

   Приємно, що продукти завозяться регулярно, відповідно до заявок. В ясла-садку видача готових страв на групи здійснюється відповідно до графіка видачі їжі. На роздачі харчоблоку постійно виставляються контрольні блюда. Щоденно на кожній віковій групі   вивішуємо меню з виходом страв.  

За кошти міського бюджету  придбали на харчоблок  холодильник.  Провели списання старого технологічного обладнання.  Придбали промислову сковороду, каструлю на 30 л. та дуршлаг з нержавіючої сталі.

Потрібно замінити інший кухонний посуд, мийки, рукомийники, дошки, сковороди, каструлі та придбати ваги. Про ці потреби відправила лист начальнику відділу освіти.

Працівники харчоблоку старанно виконували свої професійні обов’язки, якісно готували страви, засолили 230 кг огірків, 45 кг помідорів, 94 кг капусти. Заготовили 2 600 кг. картоплі, 400 кг моркви, 400 кг буряка, 610 кг капусти. Також активно сприяли навчально-виховному процесу, до кожного свята та відкритого заходу готували святкові пироги, обрядові страви: узвар, кутю, вареники. З метою профілактики респіраторних захворювань в меню включаємо лимони, свіжу цибулю.

Забезпечення виконання Закону України про звернення громадян

На виконання Закону України «Про звернення громадян» від 01.10.1996 та Указу Президента від 700/2002 за минулий навчальний рік було зареєстровано 55 індивідуальних звернень. З них про зарахування дітей в садок - 50, поставлено на чергу 50 дітей, прийнято в садок – 51 дитину. Були звернення про працевлаштування – 3, заяви про прийняття на роботу - 1, заяви про звільнення з роботи – 1

Моральне і матеріальне стимулювання працівників, організація їх відпочинку та оздоровлення.

Адміністрація на належному рівні виконувала зобов’язання передбачені Колективним договором. Морально та матеріально стимулювали працівників. Нагороджені грамотами відділу освіти вихователь Максюта Н.В, сестра медична старша Волошина К.М. Надавалась грошова допомога непедагогічним працівникам в працівникам в розмірі  400 грн, проводилась оплата лікарняних листів. Всі працівниці садочка до 8 Березня отримали по 400 гривень премії. Проведені  виплати педагогічним працівникам за сумлінну працю за підсумками року. Підвищення посадових окладів педагогів буде проведене лише з 01.09.2018 р. Доплати  за престижність праці  педагогічним працівникам  становлять  5 %  при нормативній надбавці до 20 %.  

 Для всіх працівників закладу та пенсіонерів  провели святкове зібрання  з нагоди  50 – річчя ясел-садка  а також провели Новорічний вогник.

Проведення ремонтних робіт

 Особливу увагу приділили проведенню ремонтних робіт. За кошти міського бюджету встановили 33 вікна, відремонтували каналізаціїну систему та встановили 3 унітази в групі «Пізнайко». В групі «Сонячний зайчик»  провели ремонт водопровідної системи та укріплення пожежної драбини. Провели частковий ремонт системи опалення (переварили 3 батареї). На це було витрачено з міського бюджету 110 000 грн.  Шрамко Р.В. за власні кошти замінив 5 світильників в групі «Капітошка». В спортивному залі виконали звукоізоляцію на загальну суму 2600 з коштів подарованих ясла-садку до 50- річчя закладу. Працівники садочка та батьки провели ремонт всіх приміщень дитсадка та ремонт, фарбування 5 групових площадок.  З міського бюджету на проведення поточного ремонту було виділено 3 000 грн., за які ми придбали фарбу, цвяхи, вапно для ремонту харчоблоку, коридорів, музичного залу, всіх підсобних приміщень. Взяли участь в конкурсі на здобуття Гранту  Березанської міської ради галузі освіти з метою проведення капітального ремонту всіх малих архітектурних форм на території та придбання сучасного ігрового обладнання.

Необхідні додаткові кошти на:

1. Капітальний ремонт системи опалення груп «Капітошка» та    «Веселка» (З приводу цього в травні звернулася з офіційним листом до міського голови В.Г. Тимченка)

3. Влаштування вимощення по периметру будівлі відповідно до акту готовності   закладу до нового навчального року.

4. Проведення ремонту тріщин цегляної кладки міжвіконних поясів шляхом заповнення швів цементно-піщаним розчином за результатами технічного обстеження приватним підприємством «КБС-100»

Залучали батьків  до участі в навчально-виховному процесі. За їх активною  участю проходили всі свята в дитсадку, спортивні змагання. Неоціненна заслуга батьків в покращенні матеріальної бази.  Батьки багато зусиль і коштів витратили на облаштування груп, а саме: придбання нових меблів, вікон, дитячих постелей, посуду, миючих засобів, канцтоварів, іграшок, проведення ремонтних робіт. Приємно, що з лютого 2018 р заклад забезпечується миючими засобами. Кошторис груп формують батьки та розпорядниками його є батьківські комітети. Особливу подяку виношу всім батьківським комітетам  та їх головам:

Арбатських Олені Анатоліївні,

Мишурі Марині  Іванівні,

Кибенко Юлії Миколаївні,

Литовчак Людмилі Олексіївні,

Лобач Ірині Олександрівні.

Дякую Всім за підтримку та порозуміння !

Comments:
Only authorized users can leave comments.